Frequently Asked Questions

Hoe plaats ik een bestelling?

Na het maken van een 3D voetscan plus persoonlijke Massimo Mioretti account kunt u voortaan zonder passen en zelfs online uw gepersonaliseerde, op maat gemaakte Massimo Mioretti schoenen bestellen.

Onze ‘Perfect Fit’ garantie is van toepassing op orders die qua ‘leest’ overeenkomen met het pasmodel dat u in de winkel heeft gepast (check uw persoonlijke account)

Stap 1: Inloggen
Door uzelf aan te melden met uw persoonlijke Mioretti account worden alle persoonlijke gegevens met betrekking tot uw FOOT ID automatisch aan uw bestelling gekoppeld en kunt u eenvoudig en risicoloos bestellen.

Stap 2: Pasmodel/stijl selecteren
Check bij uw keuze qua model welke leest (= pasmodel) van toepassing is (Zurich of London) en selecteer modellen die qua Fit overeenkomen met uw Foot ID.

Stap 3: Artikel selecteren

Ontwerp uw made2measure Massimo Mioretti schoenen door uw keuze te maken uit de verschillende modellen (lace-ups, monk, double monk, boot).

Bepaal vervolgens via de dropdown menu’s uw persoonlijke voorkeur qua leersoort en qua kleur.

Door het toevoegen van uw persoonlijke initialen, die op subtiele wijze in de schoenen worden verwerkt maakt u de personalisatie compleet.

Stap 4: Shopping Cart
Controleer uw bestelling, plaats de door u samengestelde schoenen in de shopping cart en klik vervolgens op de bestelknop.

In de Mioretti Shopping Cart rechts bovenaan de pagina ziet u een overzicht van alle door u geselecteerde artikelen.

  • Op ieder gewenst moment kunt u artikelen toevoegen of verwijderen door op het kruisje te klikken.

Stap 5: Gemakkelijke en veilig betalen
Kies na de afronding van uw bestelling, de door u gewenste betaalmethode om uw Mioretti schoenen gemakkelijk en veilig af te rekenen.

Via I-Deal rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank en betaald u zoals u gewend bent.

Als u ervoor kiest om met een creditcard te betalen, worden persoonlijke gegevens middels een SSL-verbinding versleuteld.

Stap 6: Bezorgen of afhalen
Wij streven ernaar om uw made2measure bestelling binnen 6 weken bij de retailer af te leveren, waar u de schoenen heeft gekocht. Daarbij vragen wij de retailer tijdig contact met u op te nemen om de schoenen in ontvangst te nemen.

Stap 7: Check, Check, Dubbel Check
Controleer nog even of…
… uw adresgegevens kloppen.
… u de juiste artikelen hebt besteld.
… u de juiste aantallen hebt besteld.
… u de juiste betaalmethode hebt geselecteerd.

Binnen welke termijn kan ik mijn bestelling verwachten?

Massimo Mioretti schoenen worden uitsluitend op maat geproduceerd waarbij we ernaar streven om uw bestelling binnen 1-3 werkdagen te verwerken en binnen 6 weken te leveren.

Graag wijzen wij u er op dat feestdagen en vakanties van invloed kunnen zijn op de productietijd.

Retourneren

Wij vinden een goede service erg belangrijk, daarbij hanteren wij voor een correcte afhandeling van klachten een retourtermijn van 7 dagen.

Wij verlenen alleen recht van retour indien de schoenen ongebruikt zijn en samen met de geleverde schoenspanners en schoentasjes in de originele verpakking zitten.

Op basis van het compleet ingevulde retourformulier nemen wij contact met u op en komen wij met een passende oplossing.

Retourneren binnen Nederland is kosteloos. In België en Duitsland draagt u wel de kosten voor het retourneren.

Hoe veilig zijn mijn persoonlijke gegevens en privacy

Massimo Mioretti voldoet aan de privacy voorwaarden zoals beschreven in de “Wet Bescherming Persoonsgegevens”.

U als koper heeft daarbij altijd de mogelijkheid om uw persoonlijke gegevens aan te passen of te verwijderen door in te loggen op de website.

Ingevoerde gegevens worden bewaard in een beveiligd bestand en gegevens worden alleen gebruikt ter afronding van de bestelling en om eventuele problemen omtrent de verzending van de bestelling op te kunnen lossen.

De gegevens worden niet met een derde gedeeld, tenzij dit noodzakelijk in verband met de voltooiing van de bestelling of reparatie.

Kan ik mijn bestelling volgen?

We houden u op de hoogte van uw bestelling door u regelmatig een kleine update te sturen. Mocht u tussentijds vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de retailer of een mail sturen aan info@mioretti.com

Wat te doen als de schoenen niet goed passen?

Onze schoenen zijn ‘made2measure’ en dus speciaal voor u gemaakt. Volgens ambachtelijk handwerk worden de schoenen volledig op maat gemaakt, maar soms gaat er helaas toch iets fout bij de bestelling, orderverwerking of productie.

Mochten uw maatwerk schoenen niet blijken te passen, dan kunt u uw bestelling kosteloos retourneren. Daarvoor dient u een retourtermijn aan te houden van maximaal 7 dagen en het retourformulier volledig in te vullen.

Oeps.. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen paniek 🙂

Zolang u het e-mailadres nog weet komt alles goed.

Klik op de knop inloggen rechts bovenaan de pagina. Klik vervolgens op de link wachtwoord vergeten? Vul uw e-mailadres in en klik op Wachtwoord opvragen.

We sturen het wachtwoord per mail naar u op.

Welk recht is van toepasselijk op mijn bestellingen?

Op alle Massimo Mioretti bestellingen is de Nederlandse wet en andere overeenkomsten van toepassing, ongeacht het land waar het product wordt afgeleverd.